Pantà de Foix – Castellet i la Gornal

Pantà de Foix – Castellet i la Gornal

Aigua entre vinyes i castells. L’interès de l’espai se centra tant en la gran varietat d’ambients ecològics que s’han generat a l’entorn del pantà de Foix, una de les poques zones humides del Penedès, com en un ric patrimoni arquitectònic i històric vertebrat al voltant dels castells de Penyafort i de Castellet de gran importància estratègica durant l’edat mitjana.

Comprende los núcleos de población de la Gornal, Castellet, las Casetes de la Gornal, Clariana, les Masuques, Torrelletes, Sant Marçal, Rocallisa, los Rosers, Urb.. Trencarroques, Urb.. Valldemar, Urb.. La Creu y Los Àngels.
Una parte del territorio está protegido ya que se encuentra dentro de los límites del Parque del Foix.

Castellet i la Gornal

En Clariana: Templo de la Virgen de Montserrat construido siguiendo patrones modernistas.En Castellet: El castillo de Castellet. Este castillo era una fortaleza que definía el límite condal de la Marca Hispánica con Al-Andalus.Iglesia parroquial de San Pedro, de origen románico, ya mencionada en el s. xii. El núcleo urbano de Castellet. El parque y el pantano del Foix.En las Masuques: castellet clarianaLa antigua iglesia románica de Sant Esteve de Can Llopart, del siglo ix. Puente previsiblemente de origen romano.Siguiendo la carretera, en Sant Marçal: Ermita de Santa Maria de Muntanyans.En la Gornal Iglesia parroquial de San Pedro.http://www.turismedia.com

 

 

 

Rosselló, 19-23 – La Gornal Tel. 977 67 03 26 – Fax. 977 67 02 77 castellet@diba.cat – www.castelletigornal.net

Theme Tweaker by Unreal