Codis als OUS.. que signifiquen?

codigos huevos

ETIQUETATGE DELS OUS
FONT: huevo.org

El codi 0 identifica els ous de producció ecològica, on a més d’estar criades en llibertat, les gallines són alimentades amb pinso sense insecticides i no transgènics, i gaudeixen d’ampli espai interior i exterior segons el reglament 2092/91.

El codi 1 identifica els ous anomenats corral. Les gallines estan alimentades amb pinso tradicional i viuen en naus amb accés a l’exterior.

 

 

 

 

El codi 2 identifica els ous de gallines criades en sòl. Gallines alimentades amb pinso tradicional que viuen en naus sobre el sòl, sense accés a l’exterior. En realitat, ve a ser un amuntegament horitzontal, encara que d’alguna manera poden considerar una mica més lliures de moviments.

El codi 3 identifica els ous de gallines criades en gàbia. Són les gallines de bateria que hem descrit àmpliament abans, i sobre el que no cal afegir res més.

 

 


En funció de l’anterior, et demanem que triïs els ous marcats amb un codi que comenci per «0», I si no hi ha, per  1.

Pensa que no necessàriament són més cars i que fins i tot assumint la diferència de preu pots estar fent molt per millorar la vida d’aquests animals. cada setmana, substitueix aquesta despesa pel de algun altre capritx.

Sol · licita la teva botiga que tinguin disponibles ous de corral (codi 1) i de producció ecològica (codi 0). Com a consumidor, tu ets l’única persona que pot ajudar a que les coses canviïn.

IMPORTANT: si la teva botiga detectes ous sense etiquetar , presenta una queixa, perquè han de retirar de la venda immediatament.

http://www.altarriba.org/9/huevos.htm