Com es fa un cv correctament …

 

Elaborar un currículum vitae (CV) d’alt impacte és essencial per diferenciar d’altres que busquen la mateixa feina que tu, ja que el currículum és el teu màrqueting personal, el document que et permet vendre els teus serveis a l’empresa, van coincidir especialistes en reclutament.

Per aconseguir un CV que potenciï els teus fortaleses i et faci més visible als ulls del reclutador, el primer pas és seguir l’ABC, fer un document Atractiu, Breu i concís.

 

 

“Ha de ser curt, que resumeixi tots els beneficis que pots aportar a l’empresa sense divagar, assegura’t de deixar en clar per què ets el candidat ideal per al lloc”.

La recomanació és fer-ho d’una quartilla, dues com a màxim, amb una estructura definida, bona redacció i fàcil de llegir. Un estudi diu que els reclutadors fan servir de mitjana 20 segons per mirar un CV, si és atractiu, li dediquen més temps per llegir-lo, si no, el rebutgen.

Els experts recomanen l’esquema:

Dades personals: que inclouen el nom, adreça, telèfon i correu electrònic on puguin contactaré. Si aquestes dades no són clars, el reclutador no es prendrà la molèstia de buscar-te i passarà al següent candidat.

Objectiu professional: descriu quines són les característiques amb les que l’ocupador es beneficia del teu contractació. Per exemple, què li aportaràs professionalment a l’empresa. Sigues breu i escriu en un paràgraf.

Història laboral: oblida’t d’aquests grans textos on parlaves del que feies en els treballs anteriors i limita’t a posar el lloc que ocupabas, els èxits que vas obtenir i dóna xifres de quant va millorar, es va incrementar o va avançar l’àrea al teu càrrec. No oblidis posar xifres que quantifiquin les teves afirmacions. Comença per l’últim treball que vas tenir i segueix en ordre cronològic invers. Si són més de tres, o tens una experienca més de 10 anys, no perdis espai descrivint cada ocupació, fes un resum executiu que destaqui, un cop més, els èxits obtinguts.

Competències: en aquest apartat hauràs de posar els teus coneixements, habilitats i les actituds que tens i et diferencien d’altres candidats. Recorda que totes aquestes habilitats han de ser pertinents al lloc a què aspires, si vas prendre un curs de pesca d’altura i baralles per una plaça de comptabilitat, omet incloure-ho al CV.

Educació: comença per l’últim grau d’estudis i limita’t a l’educació superior, és a dir, llicenciatura, mestratge, postgrau o doctorats si s’escau. També inclou els cursos o diplomats que hagis pres i que competeixin a la teva àrea professional.

Reconeixements: enriquir el teu currículum amb diplomes d’excel · lència obtinguts en diplomats o per exercici d’alt nivell en l’empresa per la qual laborabas ajuden que el reclutador vegi que ets un candidat amb experiència i disposició per al lloc que requereix.

Afiliacions: aquestes són importants sobretot quan demostren que formes part d’un grup o associació del medi en el qual et mous, ja que et mostra compromès amb el teu desenvolupament professional.

¡Evita-ho!

De res serveix que posis els teus objectius laborals si fas un CV tan confús que sigui impossible de llegir. Recorda que has de seguir l’ABC, ja que aquest document és la primera impressió que el reclutador tindrà de tu i decidirà si et dóna o no l’oportunitat d’una entrevista.

Menys és més: hi ha qui pensa que un CV extens és sinònim de professionalisme, però l’única cosa que s’aconsegueix és demostrar que no es tenen clares les habilitats i es mostra inexperiència.

Utilitza bullets per destacar millor la informació i evita el llenguatge literari o parlar de tu mateix. Centra’t en donar-li al reclutador el que busca: què pots fer per l’empresa. No ho t’avorreixis amb anècdotes i informació personal innecessària.

Fes un CV net: la bona ortografia i redacció impecable són obligades. A més d’això procura que el document estigui escrit en una tipografia Arial o Times de 12 punts i no abusis de les negretes o cursives.

Finalment, els experts recomanen incloure una foto només quan se’t demani específicament, i en aquest cas, pots incloure la del títol professional o prendre una on apareguis com un professional, no adjuntis la dels esdeveniments socials.

árticulo de http://www.cnnexpansion.com/mi-carrera/2009/03/23/haz-un-cv-de-alto-impacto

 

PLANTILLES
He trobat diverses plantilles per a Word … aquesta és en català

PLANTILLA EN CATALÀ

Més plantilles

http://office.microsoft.com/

 

Recomanem