El Pàmpol de Sant LLorenç Hortons

El Pàmpol de Sant LLorenç Hortons

Si visiteu Sant Llorenç d’Hortons segur veureu una escultura cridanera en ple parc a la sortida / entrada, depèn si aneu a Gelida o cap a Sant Sadurní.

El Full s’alça al costat de la carretera central que travessa aquest poble, per cert, molt tranquil i jove.

Eva comenta en un article:
Homenatge a la vinya

Un balcó al Penedès, un homenatge a una terra de vins. Un lloc per seure i perdre en el paisatge.

El «Pàmpol», és el nom català que se li dóna al full de vinya, quan a la tardor cau, se li va tot el full i només queda el nervi retorçat, rogenc, el record d’un passat millor.

Aquesta escultura realitzada per l’artista basc Juanjo Novella s’ha convertit en tot un símbol del poble, que mostra la importància del conreu de la vinya i del vi al Penedès. S’ha convertit així mateix, en el lloc més fotografiat del municipi ja que depèn de l’hora del dia produeix uns jocs de llums i ombres increïbles.

http://www.minube.com/rincon/el-pampol-a427911

Juanjo Novella

Artista autodidacta, és pintor, escultor, muralista i especialista en Art Públic. Amb abundant obra pública, el seu treball es caracteritza per una desbordant imaginació i la utilització de materials industrials, com l’acer cortén. Sense renunciar en ocasions a la figuració, com en el seu «Dantzari Dantza», el llenguatge emprat per aquest artista és el de la «figuració abstracta» o el d’una abstracció figurativa, que permet a l’espectador múltiples interpretacions de la peça.

http://www.esculturaurbana.com/paginas/nov.htm

 

2 Comentarios to “El Pàmpol de Sant LLorenç Hortons”

  1. Acabo de veure aquest article, gràcies per compartir les meves impressions d’aquesta escultura del meu poble.

    Salutacions,
    Eva

Comments are disabled

Theme Tweaker by Unreal