Grutes de LES DEUS

Grutes de LES DEUS

Sant Quintí de Mediona reobre al públic les grutes de les Deus

29/07/2016

El darrer cap de setmana de juliol ja es podran visitar

Enllestides les obres de seguretat, auscultació i conservació del patrimoni natural i conservació del patrimoni natural de les grutes de les Deus, aquest cap de setmana es reobren al públic en general, ja que al novembre del 2010 es van haver de tancar al públic perquè un informe d’un tècnic de mines alertava d’un seguit de riscos per la seguretat dels visitants que ara s’han pogut subsanar en la seva totalitat,  fet que permet obrir amb totes les garanties legals i de seguretat per les persones.

En aquest procés d’obres l’Ajuntament, assessorat per una empresa especialitzada, va aprofitar per incorporar a les grutes millores museogràfiques significatives, com ara l’ambientació musical de tot el recorregut, amb músiques escollides pensades pel lloc concret, i la nova il·luminació que permet visualitzar molts punts interessants que fins aleshores quedaven foscos.

El servei de monitoratge anirà a càrrec durant el primer any de l’empresa Les Deus Aventura, que ofereix també serveis complementaris a la visita de les grutes en el mateix espai natural.

Les grutes es van descobrir l’any 1941 per casualitat, quan se n’estava extraient unes roques de carbonat càlcic, denominades popularment «turo», emprades en la construcció d’unes instal·lacions del zoo de Barcelona.

Aquesta cavitat natural que és la gruta es va anar formant gràcies a la força de l’aigua i a la permeabilitat del terreny. La roca que envolta la gruta és de travertí, i en tractar-se d’una roca de carbonat càlcic, actua com una esponja, recollint l’aigua de pluja i filtrant-la després tot desfent, a poc a poc, la roca calcària i formant així, per sedimentació, les estalactites i estalagmites a l’interior.

L’espai natural de les Deus és el principal punt d’atracció de visitants i, per tant, una de les portes d’entrada al municipi.

Per visitar les grutes cal demanar visita trucant al telèfon 696 965 684. Per a més informació, www.lesdeusaventura.cat.

info de http://www.santquintimediona.cat/story/760/Sant-Quinti-de-Mediona-reobre-al-public-les-grutes-de-les-Deus.html
Theme Tweaker by Unreal