La botigueta del Mig de Torrelavit

La botigueta del Mig de Torrelavit

torrelavit-la-bodegueta-botida-del-centreDescobrim una botiga fantàstica al centre de Torrelavit. Ens delaita amb formatges de la zona i amb un encant molt especial amb les seves pastes, espècies, risottos, i plats per emportar.

I com no? vi a granel!!


Alguns dels seus productes fets……

ingredients:

Patates, Carn picada, Cebes, Tomàquets, copa Vi, Molla de pa, remullada amb llet, Sal, Pebre, Nou moscada, oli

formatges

 …………………………El Carbonera

Llet: Cabra

Tipus: Pasta tova, escorça florida, coberta amb carbó

Matèria Greix: 45% Maduració: entre 15 i 25 dies

Aspror: Suau

Vi: Saó Blanc fermentat en Barrica (DO Costers del Segre)

País d’origen: Espanya Regió: Catalunya

 

 Notes:

Aquest formatge és del petit poble de la Nou de Berguedà, situat a l’Alt Berguedà.
Aquesta formatgeria elabora formatges de pastor amb llet crua segons els mètodes tradicionals.
El Carbonera és un formatge de pastor, que vol dir això?, Doncs que la cria, pastura, munyida, elaboració i maduració del formatge es fa en el mateix lloc, i sobretot que els animals pasturen lliurement tot l’any, excepte a la primavera , quan es reserven els camps per segar herba per a l’hivern. Els formatges de pastor són una especialitat tradicional que s’han adaptat als nous temps.
El Carbonera és un formatge produït a partir de la llet crua de cabra, de pasta cremosa i quallada làctica. La seva maduració, d’entre quinze i vint dies, és inversa, ja que presenta una textura més dura i compacte al centre del formatge, d’intens color blanc, i es va tornant tendre i cremosa a mesura que ens acostem a l’escorça, on ja és gairebé líquida.
El Carbonera té una forma de piràmide truncada, amb una alçada de 8 cm. i una base de 10 cm., i té un pes de 275 gr. El seu aspecte exterior és molt característic, ja que és negre i blanc. La seva coloració fosca és deguda a la cendra amb la qual es recobreix la superfície del mateix quan surt del motlle, i el blanc té el seu origen en el desenvolupament de floridures naturals en escorça.

 ……………Formatges de la Vall de Meranges a la Cerdanya

 

Els Formatges de la Vall de Meranges a la Cerdanya, són elaborats artesanalment per el Mestre formatger Albert Pons i Segarra.

Els excel·lents formatges que produeix son apreciats per reconeguts cuiners de renom de Catalunya, i hi tenen un lloc a guies destacades d’assessors gastronòmics com Jesus Querol. Amb les categories de semi sec o Reserva, els formatges de L’Albert Pons són elaborats amb llet crua d’ovelles xurra,

 

 


……………………OUS

torrelavit-ous-de-ocaAmb els ous d’oca el plaer es multiplica per tres. Poc coneguts pels consumidors i difícils de trobar en botigues convencionals,
aquests ous tripliquen en grandària als de gallina i suposen un autèntic menjar. Posseeixen un sabor intens amb tocs amargs però realment agradables. La seva rovell és proporcionalment més gran, de color groc intens i textura molt més untuosa, tant que si els fem servir per fer flam el resultat s’aproximaria més a un cansalada de cel que ens faria levitar.

 


 

Una terraceta genial per prendre el vermut amb 

vistes fantàstiques de la natura.

 

 

Torrelavit,  carrer major
(entre el ajuntament i l'esglesia)

1 Comentario to “La botigueta del Mig de Torrelavit”

  1. ROSER LLADÓ MORENO // en 14:02 //

    Hem estat avui per primer cop a la botiga. Fantàstica l’atenció de la Bet. Hem fet unes compres estupendes!!!
    Roser i Octavi

Comments are disabled

Theme Tweaker by Unreal