Papa Noel era verd … .. Coca-Cola ho va fer vermell

Coca Cola. El 1930, els seus directius estaven preocupats per no trobar la solució per trencar l’estacionalitat del seu consum. Per a això, per fer que aquesta beguda es consumeixi també per Nadal, van cridar a un brillant il·lustrador anomenat Haddon Sundlom, qui va crear el pòster d’un Santa Claus “cocalizado”. Sundlom va variar la vestimenta a col·locar-li un abric “vermell Coca Cola”, tot i que aquest color era relacionat amb els Bisbes.

Va ser Coca Cola, qui va impulsar la imatge d’un Santa Claus de color vermell ia més, li va posar una cara de bonàs que s’ha popularitzat com la cara universal de Santa Claus.

Aquesta clar que la icona visual del Pare Noel és obra de la publicitat, política al començament i purament comercial quan neix la imatge que avui s’atribueix a Santa Claus, imatge vivent de Coca Cola, obra brillant de màrqueting.

Aquest invent es va produir en dos temps:

El primer temps correspon a una il·lustració de Thomas Nast, publicada al setmanari Harpers ‘s Weekly el 3 de Gener de 1863, durant la guerra civil nord-americana. Hi havia escassetat i en les famílies del Sud es deia als nens que no hi havia regals perquè ni tan sols Santa Claus podia trencar el bloqueig dels yankees.

Potser per incidir en aquesta terrible idea, a Thomas Nast se li va acudir dibuixar a Santa Claus, tal com s’ho imaginava, oferint regals als soldats del Nord. Es va tractar d’una imatge propagandista, ja que en la imatge, es veu a Santa Claus subjectant un ninotet que representava a Jefferson David, president dels confederats, que va ser un líder enemic.

Aquest Santa Claus mostrava les claus de la iconografia santaclausista: llargues barbes, l’abric amb pells, el trineu tirat per rens.

http://www.deperu.com/abc/navidad/2508/por-que-papa-noel-se-viste-de-rojo

Llegenda actual

santa-claus-verdeAsí, el mite actual compte que Santa Claus viuria en les proximitats del Pol Nord al costat de la Senyora Claus i una gran quantitat de Follets nadalencs, que l’ajuden en la fabricació de les joguines i altres regals que li demanen els nens a través de cartes.

Per poder transportar els regals, el Pare Noel els guardaria en un sac màgic i els repartiria a les 00: 00h del dia 25 de desembre, en un trineu màgic volador, tirat per «rens nadalencs», liderats per Rodolfo (Rudolph); un ren que il·lumina el camí amb el seu nas vermell i brillant, sent l’últim a agregar-se a la història.

Santa Claus podria entrar a les llars dels nens, en transformar-se en una espècie de fum màgic; i així entrar per la xemeneia o un altre orifici de les cases; si aquestes no disposen d’un.

Per saber quins nens mereixen regals, Santa Claus disposaria d’un telescopi capaç de veure a tots els nens del món; a més de l’ajuda d’altres éssers màgics que vigilarien el comportament dels nens. Així, si un nen s’ha comportat malament, es diu que qui ho vindria a visitar seria la carbonilla, i no Santa Claus; i com a càstig carbonilla li regalaria als nens sol carbó.

 

papa-noel-cocacola-1-e1329621408653

(català)

Pare Noel, Santa Claus, Sant Nicolau, Vellet (o Vell) Pascuero o Colacho són alguns noms amb els quals es coneix universalment al personatge llegendari que segons la cultura occidental porta regals als nens per Nadal (la nit del 24 al 25 de desembre ).

És un personatge inspirat en un bisbe cristià d’origen grec anomenat Nicolás, que va viure al segle IV a Anatòlia, a les valls de Lícia (a l’actual Turquia). Era una de les persones més venerades pels cristians de l’Edat Mitjana, del qual encara avui es conserven les seves relíquies a la basílica de Sant Nicolau, Bari, Itàlia

Info de: http://es.wikipedia.org/wiki/Pap%C3%A1_Noel

Recomanem