Set passos per salvar teu mòbil si s’ha mullat

A tots ens pot passar i alguns ja ens ha passat, estàs prop d’un riu o d’un bassal o pitjor encara en el vàter i se’t cau el telèfon mòbil dins. A continuació t’expliquem com recuperar un mòbil que s’ha mullat i que no s’encén.

movil mojado

1-Treure la bateria :

No has d’agafar el mòbil i mirar si la pantalla encara funciona. El millor que podem fer és treure la bateria el més ràpid possible per tallar l’electricitat i evitar que es produeixi curtcircuit.

 

2-Comprovar el sensor de dany d’aigua :

Tots els mòbils porten un sensor específicament pensat per a les situacions en les que el dispositiu es mulla. Si un usuari agafa un mòbil, el tira a l’aigua, aquest s’espatlla, després ho seca, i vol que la garantia li cobreixi, la companyia no podria fer res per demostrar que se li ha caigut a l’aigua, excepte posar un sensor. Aquest sensor sol ser un punt blanc, o un quadrat blanc que es troba a la part posterior del dispositiu, prop de la zona de la bateria. Si el mòbil mai s’ha mullat, trobareu aquest blanc. En canvi, si el trobeu vermell, ja sabeu que la garantia no us cobrirà i que haureu de buscar-la manera d’arreglar el mòbil. Si malgrat haver-se mullat, segueix en blanc, però no funciona, no ho dubteu, demaneu que us cobreixi la garantia.

 

 

3-Fugiu de l’aigua amb sal :

Si el mòbil ha caigut a l’aigua del mar o l’aigua salada, llavors haureu de esbandir amb aigua dolça. Cal tenir molta cura, òbviament, però la sal pot ser perillosa dins del dispositiu, i suposaria la fi del mateix el intentar utilitzar-lo amb la sal dins d’ell. Per això, cal arriscar-se i esbandir en aigua dolça.

 

4-Assecar el mòbil :

El primer que sol fer la gent és assecar el mòbil, quan això no és l’important. Si la bateria està fora, no importa si s’asseca abans o després.
En primer lloc, amb un drap, drap, o paper absorbent, traiem tota l’aigua possible, procurant no moure molt el dispositiu ni agitar, ja que així esparciríamos l’aigua a lloc difícilment accessibles.

 

 

5-Tractar de fer el buit :

Aquest mètode pot ser molt útil. Podríeu ficar en una bossa de buit i aspirar tot l’aire. Si no teniu res amb què fer-ho, llavors haureu de saltar aquest pas.

 

 

6-Calor de assecador :

El sisè pas cal fer-ho amb molta cura. Es tracta d’agafar un assecador de cabells, i tractar d’assecar el mòbil. Cal anar amb compte, perquè una calor excessiva podria acabar amb el mòbil, fonent determinats elements.

 

 

7-Ficar en arròs :

És un d’aquells mites que es compleixen. Ficar el mòbil en arròs pot salvar. L’arròs absorbeix la humitat com les esponges. Per això, si el mòbil s’ha mullat, després d’haver seguit aquests passos i haver deixat refredar uns minuts després de l’assecador, el millor és ficar en un pot amb arròs durant 24 hores.

 

 

Després d’aquests set passos, el mòbil hauria ressuscitar. Si no ho fa, és que va fer curtcircuit abans que traguéssim la bateria. Cal matisar que aquest procés és genèric, i que si el mòbil ha rebut molta aigua, és possible que sigui bo estendre els terminis. Fins i tot podem deixar d’usar-lo durant una setmana, i uns minuts al dia deixar-ho de cara al sol, perquè vagi evaporant aquesta aigua residual que quedi a l’interior.

 


androidayuda.com