Trucs a tenir en compte a l’hora de posar benzina

gasolina-combustibles-gasolinera

Trucs a tenir en compte a l’hora de posar benzina

 

 

1er Truc: Omplir el dipòsit al matí d’hora.

La temperatura ambient i del sòl és més baixa. Totes les benzineras tenen els seus dipòsits sota terra. A l’estar més freda la terra, la densitat de la gasolina i del gasoil és més petita. Al contrari passa durant el dia, que la temperatura del sòl puja, i els carburants tendeixen a expandir-se. Per això últim, si omples el dipòsit al mig dia, a la tarda o al vespre, el litre de combustible no serà un litre exactament.

 

.


 

2n Truc: Quan ompli el dipòsit, no premeu la maneta del sortidor al màxim.repostar gasolina e

Segons la pressió que s’exerceixi sobre la maneta, la velocitat del sortidor pot ser lenta, mitjana o alta. Trieu sempre la manera més lent i estalviarà més diners.
En tenir més lentament, es crea menys vapor, i la major part de l’abocament es converteix en un ple eficaç. Totes les mànegues sortidores tornen el vapor a al tanc.
Si omplen el dipòsit prement la maneta al màxim un cert percentatge del preciós líquid que entra al dipòsit es transforma en vapor i torna a la mànega del sortidor al dipòsit de l’estació. Amb la qual cosa, aconsegueixen menys combustible pels mateixos diners.

 


 

3r Truc: Omplir el dipòsit abans que aquest baixi de la meitat.

medidor gasolina

 

Mentre més combustible hagi al dipòsit, menys aire hi ha al mateix. El carburant s’evapora més ràpidament del que penses.
Els grans dipòsits cisterna de les refineries tenen sostres flotants a l’interior, mantenint l’aire separat del combustible, amb l’objectiu de mantenir l’evaporació al mínim.

.

.


 

4t Truc: No omplir el dipòsit quan s’estan omplint els tancs de la benzinera

ahorrar en gasolina

Si arribes a la benzinera i veus un camió cisterna que està omplint els tancs subterranis de la mateixa, o els acaba d’omplir, eviti, si pot, gasolina a aquesta estació en aquest moment.

En omplir els tancs, es remou el combustible restant en els mateixos i els sediments del fons. Així que corre el risc de repostar combustible brut.

 

 


 

www.infosozial.com